Kérdések és Válaszok

Milyen eszközökre tölthetők le az imádságok?

Alapvetően Android és iOS alkalmazásként érhető el az Imaórák Liturgiája internethasználat nélkül. Windows Phone-ra egy évre előre legyártott anyagok érhetőek el. Könyvolvasókra teszt verzió már létezik.

Az okostelefonon hol találhatóak az imádságok?

A zsolozsma.hu (ebreviar.cz,breviar.sk) honlap, az android és az iOS alkalmazás úgy készült, hogy dinamikusan hozza létre az imádságok szöveget a megadott napokra. Tehát az imádságokat egyben NEM tárolja az eszközön „sehol”.

A zsolozsma alkalmazás mindent tartalmaz a zsolozsma.hu oldalról?

A Breviary android alkalmazás tartalmazza a magyar, cseh és szlovák Imaórák Liturgiája honlapok legnagyobb részét. Az iPad/iPhone változat a magyar zsolozsma szinte minden részét tartalmazza. Ám egyik alkalmazás sem tartalmaz sok statikus oldalt a honlapokról. Röviden, a zsolozsma alkalmazás mindent tartalmaz, ami az imádsághoz szükséges.

Miért nincs az androidos Breviary alkalmazásban KILÉPÉS gomb?

A zsolozsma alkalmazás egy standard alkalmazás Androidra. Az android úgy épül fel, hogy az operációs rendszer leállítja a futó folyamatokat (process), amik azokra nincs szükség. A tovább futó folyamat csak valamiféle „gyorstároló” („cache”). Ezért jobban szeretjük, ha nincs kifejezett KILÉPÉS gomb. A felhasználó egyszerűen elnavigálhat máshova, és a folyamat gyorstárazódik addig, amíg a rendszernek nincs szüksége arra az erőforrásra. Tehát az alkalmazás állapotát eltárolja, az alkalmazás folyamatait kikapcsolja, és amikor visszanavigál a felhasználó a Breviary-ba, akkor az eltárolt állapotot feléleszti.

Az értesítéseknek nem kellene fogyasztaniuk az akkumulátort. Csupán annyit teszt, hogy beütemez egy riasztást adott időre, azaz felkéri az operációs rendszert, hogy a riasztás idejében küldjön egy eseményt. CPU-t nem fogyaszt az alkalmazás, addig míg ez a riasztás be nem következik. Ha nem használ értesítést, akkor – természetesen - nem ütemeződik be riasztás.

Nincs okostelefonom, mit tegyek? Más formátum (pl. ebook) nincs?

A letöltött – internet kapcsolat nélkül is működő – android és iOS alkalmazáson kívül itt a honlapon is elérhető valamennyi imaóra. Továbbá az év összes imaórája letölthető egyetlen weblapként (html) innen: breviar.sk/hu/download Könyvolvasókra 2013. pünkösdjétől tesztüzemben elérhető: 2013. pünkösdjétől tesztüzemben elérhető epub és mobi (Kindle) formátumban pl. a http://zsolozsma.katolikus.hu/ebook.php?j=hu&type=epub&month=7 címen.

Tetszik az alkalmazás, szeretném támogatni. Hogyan segíthetek?

Bármilyen módon is támogatja a munkánkat nagyon hálásak vagyunk érte: imával, felajánlásokkal (örömmel vesszük, ha az atyák miséket ajánlanak fel munkánk szándékára), és anyagiakkal is. Adományát a Jézus Társasága Alapítvány „JTA Barátaink” számlára a 11100104-18064333-12000007 számra várjuk, a közleményben „BREVI” jeligével. Ha bármilyen kérdése van, írjon nekünk.

Az anyagi adományokat elsősorban a készülő zsolozsma hangfelvételek eszközeire fordítjuk. Ám támogathatja külön is a sok-sok órát belefektető önkéntes munkatársainkat is: Juraj Vidéky (programozás), Blaho Julianna (szöveg), Richard Kralovič (android), Gyimesi Ákos (iOS).

Más kérdése van?

Írjon nekünk!