Az Imaórák Liturgiája könyvolvasókra

Letölthető a 2016-ös év teljes zsolozsmája (az összes imaóra) epub és mobi formátumokban. Az alábbi linkeken lehet letölteni a kétféle formátumban. A kitömörítés után egy-egy hónap minden zsolozsmája egy-egy fájlban található meg. Ezeket kell a megfelelő eszközre felmásolni.

2016-hu-mobi-v20151206.zip
2016-hu-epub-v20151206.zip

Előrendelhető a négykötetes zsolozsma első kötete

A Magyar Kurír arról számolt be, hogy úgy tűnik lassan-lassan elkészül a négykötetes Imaórák Liturgiájának újra megjelenése. A MALEZI beszámolója szerint tartalmában nem újult meg, csupán a sajtóhibákat javították ki, valamint belekerültek az újabb szentek ünnepei is.

Android frissítés

Megjelent az androidos zsolozsma alkalmazás 1.9.8-as változata, ami elérhető a Google Play-en keresztül: https://play.google.com/store/apps/details?id=sk.breviar.android

A sok-sok apró szöveghiba javításán kívül bekerült két új lehetőség:
- Be lehet állítani, hogy a kijelző ne sötétüljön el akkor sem, ha hosszabban nem érünk hozzá.
- Ha nem teljes képernyőn használjuk az alkalmazást és hosszan megérintjük a kijelzőt, akkor az alsó navigációs sáv eltűnik.

Megjelent az egyhetes Zsolozsmás könyv!

Az Országos Liturgikus Tanács által összeállított kiadványban az előző kiadásokhoz hasonlóan az Olvasmányos imaóra kivételével mindegyik imaórát megtalálhatjuk.
A Zsoltáros részben a négy helyett egy hét anyaga szerepel. Az egyes napoknál a könnyebben érthető és imádkozható szövegeket válogatták ki.
A kiadványt mind közösségi (családi), mind magán imádkozásra ajánljuk. A kötetben megtalálható egy útmutató is a zsolozsma végzéséhez. Két jelzőszalaggal, két betétlappal.

A zsolozsma most már elérhető iPhone és iPad eszközökön is

A digitális Imaórák Liturgiája már letölthető Apple iOS rendszerekre (iPhone, iPad) az iTunes rendszerén keresztül. Az ingyenes alkalmazás tartalmazza a zsolozsma.katolikus.hu imádságait, vagyis a négykötetes Az Imaórák Liturgiája teljes anyagát az elmúlt években kiadott kiegészítésekkel együtt. Telepítés után nem igényel internet kapcsolatot és bármelyik nap bármely imaórája elérhető.

Vesperás Árpád-házi Szent Erzsébet tiszteletére

középkori magyarországi dallamokkal és többszólamú tételekkel, latin és magyar nyelven az Isztambuli Antifonále (1360) alapján.

2013. november 19-én, kedden 18.00 órakor a városligeti Hermina-kápolnában (XIV. Bp., Hermina út 23.).

iOS tesztelőket keresünk

A zsolozsma iOS Apple alkalmazáshoz keressük az első száz tesztelőt, aki szívesen kipróbálná az alkalmazás nulladik iOS változatát.

Windows Phone-ra is

Immáron elérhető az offline breviárium Windows Phone-ra is: https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/breviary-hu/9nblgggzvl1g
A letöltés és telepítés után nem szükséges hozzá internetkapcsolat. De felhívjuk a figyelmet arra, hogy ez "csupán" a zsolozsma.hu minden 2016-as imájának egybecsomagolása.

Vízkeresztet mostantól a napján ünnepeljük

Az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció április 10-én kelt, 516/12/L számú levelében engedélyezte, hogy Magyarországon Vízkereszt ünnepe ezentúl ne a január 2-a és 8-a közé eső vasárnap, hanem január 6-án kerüljön megünneplésre. Ezen kívül – Karácsony napjához, Szűz Mária Istenanyaságának ünnepéhez és Nagyboldogasszony ünnephez hasonlóan – Vízkereszt ünnepe és Mindenszentek ünnepe mostantól a magyarországi egyházmegyékben kötelező ünnep.

Leállás

A központi honlapunk szolgáltatója szervert cserél. Az ideiglenes leállásért szíves elnézésüket kérjük.

FRISSÍTVE: az éjszaka a probléma megoldódott. Köszönjük a türelmet.

Pages

Subscribe to Zsolozsma online RSS