Tájékoztató

A Zsolozsma, vagyis az Imaórák Liturgiája a Római Katolikus Egyház mindennapi hivatalos imája a Isten szent népe részére. Ez a honlap ezt a közösségi imádságot szeretné segíteni elsősorban azzal, hogy mindenki számára elérhetővé teszi a zsolozsma hivatalos szövegét az év bármely napjára. A szövegben - az esetleges nyomdai hibák kivételével - pontosan követjük a Az Imaórák Liturgiája (1991 Budapest) hivatalos kiadását a hivatalos kiegészítésekkel összevonva.
Az internetes megjelenés a Magyar Katolikus Püspöki Kar Magyar Liturgikus és Egyházzenei Intézetének szóbeli jóváhagyásával és támogatásával készült kizárólag önkéntesek közreműködésével.

A zsolozsma generátor a szlovák breviar.sk projekt fordítása/testvére a cseh ebreviar.cz és berivar-op.cz testvéreként.

Programozó és koordinátor: Juraj Vidéky
A magyar változat munkatársai: Blaho Julianna, Izing Gabriel
Android alkalmazás: Richard Královič
iOS alkalmazás: Gyimesi Ákos, Oto Kominak
Magyar felelős: Elek László SJ, Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya

Külön köszönet továbbá a zsolozsma szövegét beszkennelőknek és a szöveg táblázatokba rendező atyának munkájukért, Harmai Gábor atyának az első lépések megtételéért, Virág Tamásnak a szkennelt változat internetes megjelenítéséért, Vaday Tamásnak és Lőrincz Bélának a hibák gyűjtéséért. És köszönet mindenkinek, aki segített a munkában teszteléssel, hibakereséssel, egy jó szóval, vagy - a legalább annyira fontos - imával.

Az oldalon megjelent valamennyi tartalom szerzői jogvédelem alatt áll. A zsolozsma szövegének jogtulajdonosa a Magyar Katolikus Püspöki Kar. Minden más tartalom a forrás megjelölésével, nem üzleti célból szabadon terjeszthető.
© 1999-2012